Arnold Palmer

Arnold Palmer er en af golfhistoriens største personligheder.

Arnold Palmer blev født i USA i 1929. Faderen arbejdede som pro i den lokale golfklub, og Arnold fik i en tidlig alder job som caddie.  

Arnold Palmer fik dermed golfsporten ind med modermælken, og han fik siden skabt sig en golfkarriere, som en af sportens mest vindende golfspillere.

I 1954 turnede Palmer pro i en alder af 24 år, og allerede året efter blev det til den første sejr som professionel, da Palmer vandt Canadian Open. 

Gennem karrieren blev det til 62 sejre på PGA Tour, herunder 7 Majors. Arnold Palmer dominerede golfsporten i 1960’erne, hvor det bl.a. blev til titler i US Masters (1960, 1962 og 1964), mens US Open blev vundet i 1960 og British Open i 1961 og 1962. Før det havde Palmer også vundet US Masters i 1958.

Læs mere om Arnold Palmer under produkterne.

Arnold Palmer

Vi tilbyder delbetaling på alle vores produkter. Vælg selv månedsprisen og betal i små bidder

8 varer

Vis pr. side

Stigende orden
 1. Arnold Palmer vindstopper
  559,30 DKK Normalpris 799,00 DKK
 2. Arnold Palmer 1667 Round Cabel Sweater
  419,30 DKK Normalpris 599,00 DKK
 3. Arnold Palmer V-hals pullover
  249,00 DKK Normalpris 499,00 DKK
 4. Arnold Palmer Abbe Stretch Shorts
  419,30 DKK Normalpris 599,00 DKK
 5. Arnold Palmer Andrew Strech buks
  489,30 DKK Normalpris 699,00 DKK
 6. Arnold Palmer 1702 Piké Polo
  249,50 DKK Normalpris 499,00 DKK
 7. Arnold Palmer 1612 Lycool Polo
  349,30 DKK Normalpris 499,00 DKK
 8. Arnold Palmer 1667 Round Cabel Sweater - Dame
  249,00 DKK Normalpris 599,00 DKK

8 varer

Vis pr. side

Stigende orden

Arnold Palmer’s agent, Mark McCormack, stod bag managementfirmaet International Management Group (IMG). Foruden Arnold Palmer lykkedes det for IMG at indgå aftaler med både Jack Nicklaus og Gary Player, og McCormack promoverede i en årrække trioen som the Big Three indenfor golfsporten.

The Big Three kom til at dyste i matcher, som blev tv-transmitteret verden over. Matcherne blev en kæmpemæssig succes, og millioner af tv-seere tunede ind for at følge the King, the Golden Bear and the Black Knight.

Arnold Palmer fik også sin egen golfturnering, the Arnold Palmer Invitational Tournament, der første gang blev spillet i 1974 og som i dag fortsat er en del af PGA Tour.

Arnold Palmer formåede ligeledes at få en drik opkaldt efter sig. Historien var, at Palmers hustru en dag ville lave ice tea til frokost, og Arnold foreslog hende at tilsætte lidt lemonade. En dag bestilte Arnold Palmer en sådan drink i et Palm Spring golf resort. En kvinde i restauranten overhørte, hvad Palmer bestilte, og da det blev hendes tur og hun blev spurgt om, hvad hun ville have, svarede hun, at hun ville have en ’Arnold Palmer’. Resten er historie og drikken sælges den dag i dag i USA.  

Ved siden af karrieren som spillende pro nåede Palmer også at designe golfbaner. Arnold Palmer Design Company blev stiftet i 1972, og i alt nåede Palmer at designe mere end 300 golfbaner.

I mere end 50 år var Arnold Palmer kendt for sin moderigtige og elegante tøjstil både på og udenfor golfbanen. Arnold Palmer forstod sig på at lave forretninger, og i 1961 stiftede han Arnold Palmer Enterprises, Inc., som ud over at designe golfbaner også fik skabt sin egen tøjlinje indenfor golfsporten.

Med et nyt tøjmærke følger også en logo, og Arnold Palmer blev verdenskendt for sit logo med den farvestrålende paraply. Historien bag paraplyen er den, at kort tid efter stiftelsen af Arnold Palmer Enterprises, Inc., samlede Palmer en kreds af medarbejdere for at finde et egnet logo.

Ideerne var mange, men intet synes at passe perfekt til Palmer. For at få luft til hovedet besluttede Palmer sig for at gå en tur for blot at konstatere, at det regnede udenfor. Gennem vinduet så Palmer en smuk kvinde stige ud af en bil og slå en flerfarvet paraply op for at beskytte sig mod regnen.

Herfra var der ikke langt fra tanke til handling. Palmer satte sine sagfører til at undersøge om der var taget patent på et sådant logo, og da det ikke var tilfældet, besluttede Palmer sig for, at logo’er for Arnold Palmer Enterprises, Inc., skulle være en opslået paraply i farverne rød, gul, hvid og grøn. 

Logo’et blev et ikonisk symbol på Arnold Palmer. I dag er logoet kendt verden over, og Arnold Palmers klassiske tøjlinje sælges stadig mange steder. Ser man på, hvordan tøjmoden så ud for 70 år siden, da Palmer havde sin storhedstid på golfbanen, så er der den dag i dag tydelige linjer til det trendy og moderigtige design som ses i nutidens modebillede.

Her på siden finder du et udvalg af smart og moderigtigt golftøj fra Arnold Palmer.

Tilmeld dig vores Fordelsklub - klik her
Viser butikker tættest på