Golf Experten i Golfbladet

Skrevet af Morten Buckhøj // Golfbladet

GOLF EXPERTEN: EL-KØRETØJER VINDER FREM

Golf Expertens ejer Kim Johansen giver sit bud på hvad danske golfspillere kan se frem til på udstyrsfronten i 2020.

Gennem 25 år har Kim Johansen solgt golfudstyr, så der skal efterhånden en hel del til at imponere ejeren af Golf Experten for alvor, når han ser sæsonens mange nyheder på verdens største golfmesse i Orlando, som han besøgte i januar.

Det er altid lidt som sidste år – bare med nye farver på skafterne, siger han med en ironisk distance til den branche han har været i længe nok til ikke at blive narret af kejserens nye klæder. Jeg er ikke i tvivl om, at alle de nye modeller bestemt er et lille skridt op i forhold til tidligere, men de store revolutioner er der ingen af.

Noget af det, der var mest hype omkring på PGA Merchandise Show i år var Odysseys nye puttere med Triple Track linjer, der matcher deres bolde, så man kan lære at sigte bedre. Det er bestemt en nyhed, som jeg forventer mig en del af salgsmæssigt.

Der er altid køberinteresse for det nyeste nye, uanset hvilke kategorier det handler om, og ifølge Kim Johansen er de færreste kunder, der hæfter sig så meget ved teknologien. Jeg ser på det på den måde, at vi måske sælger 12.000 par sko om året, og omkring 4.000 puttere. Det er altid spændende for kunderne når der er nye designs og nye modeller, men det ændrer ikke så meget. Vi skal sørge for at have et miks af det hele i vores butikker, siger han og bemærker noget, som meget vel kan blive en tendens på markedet i 2020 og årene frem.

Golfspillerne bliver ældre
Jeg er sikker på, at når det gælder elektriske golfvogne, så har vi endnu kun set toppen af isbjerget herhjemme. Det er et marked i vækst. Ved du, at 80 procent af alle golfrunder i England spilles med en el-trolley? Priserne inden for el-trolleys bliver mere og mere tilgængelige, vognene bliver lettere, nemmere at folde sammen og fylder mindre. Samtidig bliver alle de gamle fordomme om kvaliteten og levetiden på batterierne gjort til skamme.
Jeg tror, at salget af el-trolleys og forskellige andre typer af elektriske golfkøretøjer vil opleve en markant fremgang i de kommende år, siger han.

Golfspillerne bliver ældre hele tiden, og vi hører meget ofte om gangbesvær som en gene for mange golfspillere. Derfor tager vi i år nogle el-scootere ind i vores program. Der er mange, der fortæller os, at de ikke synes de har det samme sociale samvær med deres medspillere hvis de kører i en golfbil, og det problem kan en el-scooter løse. Vi har bl.a. Monobuggy i programmet og der er et helt afgjort et kundegrundlag, der har penge nok til at købe en el-scooter. Markedet er i vækst over alt, og i Orlando så jeg da mindst fem-seks producenter af forskellige typer af el-køretøjer til individuelle golfspillere, siger Kim Johansen, som også bemærker at gennemsnitsgolferen bliver ældre, når det handler om ønskerne til traditionelt golfudstyr.

Sidste år tog vi det japanske XXIO mærke i programmet og det udmærker sig ved at veje meget lidt og være enormt let at slå. I år kommer Titleist med et T400 jernsæt i samme letvægtskategori, og det er udstyrstyper, der giver ældre golfspillere mulighed for at bevare de samme slaglængder i nogle flere år. Vi havde pæn succes med XXIO sidste år og det område kommer vi til at gøre en del mere ud af i år også, siger Kim Johansen. Både XXIO og Titleists T400-serie ligger prismæssigt i den dyre ende, men det bekymrer øjensynligt ikke de modne købere, der gerne vil betale lidt ekstra for at kunne bevare deres slaglængder.