Fairway køller

Find din nye fairway kølle i vores store udvalg

Hvis du er på udkig efter en ny fairway kølle, så finder du et stort udvalg hos Golf Experten.

Vi har et bredt sortiment og gode tilbud både til spillere, der søger maksimal længde og til spillere, hvor vægten er lagt på kontrol og tilgivelse.

Hos Golf Experten’s sortiment er alle de førende producenter repræsenteret, og du kan således vælge dit favoritmærke uanset om du foretrækker at spille med Ping, Cobra, Mizuno, Titleist, TaylorMade, Callaway, Srixon eller Cleveland.

Læs mere om fairwaykøller under produkterne

Vi tilbyder delbetaling på alle vores produkter. Vælg selv månedsprisen og betal i små bidder

Varer 1-16 af 68

Side

Vis pr. side

Faldende orden
 1. Mizuno ST-Z Fairway - Senior
  2.499,00 DKK
 2. Wilson Launchpad Fairway - Venstre hånd
  1.599,00 DKK
 3. XXIO Prime 11 Fairway
  4.899,00 DKK
 4. Titleist TSi1 Fairway - Senior
  2.599,00 DKK
 5. Titleist TSi1 Fairway
  2.599,00 DKK
 6. TaylorMade SIM 2 Max Fairway - Senior - Venstre hånd
  2.299,00 DKK
 7. TaylorMade SIM2 Max Draw Fairway - Senior
  2.299,00 DKK
 8. TaylorMade SIM2 Max Draw Fairway - venstre hånd
  2.299,00 DKK
 9. TaylorMade SIM2 Max Draw Fairway
  2.299,00 DKK
 10. TaylorMade SIM2 Max Fairway - Dame
  2.299,00 DKK
 11. TaylorMade SIM2 Max Fairway - Senior
  2.299,00 DKK
 12. TaylorMade SIM2 Max Fairway - venstre hånd
  2.299,00 DKK
 13. TaylorMade SIM2 Max Fairway
  2.299,00 DKK
 14. TaylorMade SIM2 Titanium Fairway
  3.299,00 DKK
 15. Titleist TSi2 Fairway - Senior
  2.599,00 DKK
 16. Cobra RadSpeed XD Fairway
  2.199,00 DKK

Varer 1-16 af 68

Side

Vis pr. side

Faldende orden

Brug fairwaykøllen både fra tee og fairways

For de fleste golfspillere handler det om at opnå maksimalt længde, når fairwaykøllen tages i brug. Fairwaykøllen, der er den længste kølle i bag’en næst efter driveren, fås typisk enten som en 3, 5 eller 7-kølle. Afhængig af model fås køllen med varierende loft. Typisk mellem 15-23 grader.

Som navnet antyder bruges fairwaykøllen som oftest fra fairway, hvor den erstatter de helt lange jern. Fairwaykøllen har et mindre køllehoved end driveren og er designet på en sådan måde, at den er lettere at slå med fra fairways. 

Men mange golfspillere benytter dog også fairwaykøllen fra tee. Det kan både være på meget smalle huller eller på huller, hvor der af andre årsager stilles krav til præcision eller længdekontrol på en anden måde end man opnår med driveren.

Hvis ikke man er vild med at slå de længere jern, 3, 4 eller 5-jern, så kan disse udskiftes med enten en 5- eller 7-fairwaykølle. Men man kan også overveje om man i stedet skal have et par hybridkøller i golfbag’en.

Fairwaykøllen kan også bruges lige udenfor fairway, når bolden ligger i semiroughen, men er man for alvor havnet i den tykke rough, så vælger de fleste at slå med enten en hybrid-, utility- eller rescuekølle, som er lettere at slå med fra det tykke græs.

Grænsen mellem en fairwaykølle og en hybridkølle kan være svær at definere, men fairwaykøllen er typisk længere og køllehovedet udformet på en lidt anden måde.

Man slår ofte kortere med en hybridkølle, og den er altså mere anvendelig, når man er havnet udenfor fairway. Derfor er anbefalingen også, at man både har en fairwaykølle og mindst én hybridkølle i golfbag’en.  

Få professionel rådgivning til valg af kølle

Når du skal vælge, hvilken fairwaykølle, der passer til dit golfspil, skal du både overveje hvilket loft køllen skal have, hvordan selve køllehovedet (højt eller lavt profilhoved) skal være udformet, samt hvilket skaft, der skal sidde i køllen.

Køllehovedet på en fairwaykølle er typisk lavet ud af enten stål eller titanium. Men der kan også være tale om en kombination af flere forskellige materialer, hvor eksempelvis carbon er brugt sammen med enten stål eller titanium. Ved brug af carbon opnås nogle ekstraordinære lækre fairwaykøller, som prismæssigt ligger i den dyrere ende af skalaen. 

Er du i tvivl om hvad du skal vælge, så er et godt sted at starte, at du prøver en standardmodel. En standard fairwaykølle, den som også betegnes som en 3-kølle, vil typisk have et loft på 15 grader og enten have et regular eller et skift skaft. Foretrækker man at få en fairwaykølle med stålskaft er det muligt, men langt de fleste golfspillere foretrækker en fairwaykølle med grafitskaft.  

I dag kan der tages højde for det meste, og man kan få køller designet til bestemte svingtyper og svinghastigheder. Personalet i Golf Experten’s butikker står klar til at hjælpe dig med at finde den rigtige kølle. Og vores råd er faktisk, at man aldrig bør købe en ny fairwaykølle, uden at man først har prøvet den eller i det mindste har fået rådgivning og vejledning af en fagkyndig person. 

Kig forbi en af vores 8 butikker. Vi har fairwaykøller på lager, der passer til seniorer, herre- og dame spillere, spillere med højt handicap og spillere med det modsatte.

Tilmeld dig vores Fordelsklub - klik her
Viser butikker tættest på