Spiller du med det rigtige grip?

Har du tænkt på om du har det rigtige grip på dit udstyr? Det er det eneste sted du har kontakt med dine jern, køller, wedges og puttere så derfor skal det være rigtigt - ligesom når du bliver fittet til det rigtige køllehoved og skaft. Grebet er utrolig vigtigt, det skal føles natruligt og komfortabel, når du tager fat om dit udstyr og skal til at slå. For at finde det helt rigtige greb, er den ideelle situation at prøve alle grebene på forskellige slag fra 100% driver til slag ud af roughen, halvt sving og omkring green. Så du kan få et godt kendskab til grebet og feedback. Det er dog ikke den nemmeste måde. Det nemmeste er at indsnære valget ned til få kandidater og til det er der nogle retningslinjer der kan hjælpe dig. Det fleste af vores grips, kan du prøve at have i hænderne i vores butikker, det er allerede en god start, så du kan få fornemmelse af dem og hvordan de ligger i hænderne.

 

Størrelsen

Lad os starte med det første du skal være opmærksom på og det er at du skal finde ud af hvilken størrelse dit greb skal have. Der er som udgangspunkt fire grundlæggende størrelser: Undersize, Standard, Midsize og Oversize. Dertil kan der opnås yderlig tilpasning ved at tilføre mere tape under grebet. Jumbo grips eller oversize grips har vundet frem det sidste stykke tid takket være Bryson DeChambeau. Det at spille med den rette størrelse hjælper både med at spare slag og kan reducere spændinger samt grebstrykket for øget komfort og kontrol.

 

Ifølge flere kan en forkert størrelse på grebet koste dig 3-4 slag på hver runde. Et greb der er for lille, kan føre til mere bevægelse i hænderne og gøre at du ofte trækker bolden eller hooker den. Et greb der er for stort, kan begrænse håndledspronation og derved får du mindre længde på dine slag, fordi du skubber eller slicer bolden. Men frem for alt handler det om selvtillid – hvis du ved, at det greb du spiller med føles rigtigt i dine hænder, vil du kunne forpligte dig 100% til dit slag. Derfor er det vigtigt at finde den rigtige størrelse.  

 

Der er en helt simple måde hvordan du kan få en ide om hvilken størrelse greb du skal spille med. Du kan måle din hånd og/eller bruge hvilken størrelse handske du bruger. Du måler hele din hånd fra den længste finger ned til bunden af din håndflade. Det er lidt forskelligt, hvilken størrelse du skal bruge alt efter om du kigger på Lamkin eller Golf Pride grips. I forhold til handskestørrelsen kan du se i tabellen hvordan størrelse på handsken og grebet hænger sammen.

Greb størrelse Handske størrelse
Undersize

Herre: Small

Dame: Small/Medium

Standard

Herre: Medium, ML

Dame: Large

Midsize Herre: Large
Oversize Herre: XL

 

For hurtig hjælp har Lamkin og Golf Pride lavet en smart online grip selector, som du kan prøve for at se hvilket grip den anbefaler. Du finder dem her: Lamkin Grip Selector & Golf Pride Grip Selector

 

Materiale

Efter du har fundet den korrekte størrelse på dit greb, skal du tænke på i hvilket materiale grebet skal være og hvilken tekstur det skal have. Golf greb er generelt lavet af gummi, silikone, elastomer og plastik, og nogle gange læder. Disse materialer udvikler sig efterhånden som nye teknologier omformer og innoverer materialerne, så golf grebet bliver ved med at blive bedre. Når du har valgt hvilket materiale du er mest til, skal du tænke på overflade af grebet. Designet og mønstret på overfladen af et greb skaber enten en glat følelse eller en mere grov og slibende følelse. Du skal derfor vælge en tekstur, som føles behagelig samt komfortabel og hvor du har følelse af at have et godt solidt greb, så den ikke smutter ud af hænderne på dig. Det er en personlig præference hvad du er til. Nogle spillere foretrækker en mere grov tekstur, fordi det giver dem et bedre greb med mere friktion.

 

Der findes et væld af forskellige greb og i forskellige materialer med forskellige designs. De har hver især deres fordele og hjælper på forskellige måder. En anden ting du skal have i tankerne ved nye greb, er hvilke vejrforhold du spiller golf i. Spiller du ofte golf i regnvejr eller er det kun når solen skinner? Det kan have en indflydelse på grebet. Nogle greb er bedre og giver mere friktion når det regner end andre gør.

 

Puttergrips

I vores sortiment finder du også flere forskellige puttegrips. Det gælder især fra det populære mærke Superstroke, som primært producerer grips med forskellige tykkelse til puttere. Det har vundet mere og mere indpas hos golfspillere, at have et tykkere grip på putteren. Forklaringen er ganske enkelt, at mange spillere føler, at de opnår endnu bedre kontrol, når du har et tykkere grip, når de skal putte. Det kan hjælpe dig til at lave endnu flere putts. 


Kom forbi en af vores butikker hvis du leder efter nye greb til dit udstyr - vores rådgivere vil med garanti kunne hjælpe dig til at få de helt rigtige grips uanset om det er til dine jern, køller, wedges eller putter. Du finder alle vores grips her: ALLE GRIPS