Golf Expertens nytårstale - 2021

Skrevet af Golf Experten

Endnu et år er gået. På rigtig mange parametre var 2021 helt vanvittigt og måske næsten endnu mere kaotisk end 2020, hvilket ingen vel troede var muligt. Så ja – kaotisk men samtidig også fantastisk.

At starte året med 2 måneders tvunget nedlukning er ikke ligefrem ønsketænkning, og selvom der var mere travlt på webshoppen end normalt, så er 1 ud af 9 hjul, der ruller rundt ikke optimalt. Januarudsalget i butikkerne udeblev, og det var naturligvis trist at have kollegaer hjemsendte på ubestemt tid.

Da vi åbnede 1. marts, var mange golfrådgivere i butikkerne godt veludhvilede og det var måske ganske fint. For hold nu op! Vi fik travlt som aldrig før, og væksten i antallet af golfspillere fra 2020 havde på ingen måde aftaget. Der var masser af nye og heldigvis også kendte ansigter i butikkerne. Og travlheden fortsatte – stort set – hele året.

Leveringskaos
Vi mærkede allerede i 2020, hvor skrøbeligt forsyningsleddet egentlig er. Når fabrikker lukker ned i Fjernøsten pga. Covid-19, så sættes alt på pause. Og når et kæmpe fragtskib sætter sig på tværs i Suez-kanalen, som i marts 2021, så griber pauserne om sig. Vi havde ingen varer på Ever Given-skibet, men havde containere på et, som var placeret i køen bagved. Det gav forsinkelser. Fabrikker i hele verden kunne ikke følge med den stigende efterspørgsel – inkl. på komponenter til golfudstyr, golfbags osv. Det giver markante yderligere forsinkelser. Smider man så de vilde prisstigninger i råmateriale, fragt m.m. oven i, ja så er det ind imellem svært at levere en vare over disken. Og nå ja… den kære Brexit: Ja, én af vores leverandører havde 60.000 pakker bremset i tysk told – på vej fra UK til bl.a. Danmark og Golf Experten.

At drive ganske normalt detailforretning har ikke altid været let i 2021.

Enorm interesse
Men alt imens Covid-19 bliver ved med at eksistere, restriktioner kommer og forsvinder og kommer igen, og nævnte følgevirkninger på leveringerne er voldsomt ærgerlige, så må vi huske, at vi i golfbranchen overordnet set har haft positiv effekt af pandemien. Det virker svært at sige, så det skal også siges med allerstørste ydmyghed, men interessen for golf i Danmark har aldrig været større – og derfor er interessen for de produkter, vi sælger, naturligvis også vækstet voldsomt.

Så når vi brokker os over leveringsproblemer, mundbind, restriktioner og nedlukninger, så skal vi ind imellem også huske på, at golfbranchen trods alt – og formegentlig – kommer ud på den anden side af pandemien i en stærkere og forbedret udgave.

2022
Ja, lad os nu ikke starte det nye år med nedlukning. Det tyder det ikke på, selvom smittetallene i skrivende stund er højere end nogensinde. Og vi kan komme med alle de kvalificerede gæt, vi vil – men reelt har vi ingen ide om, hvordan 2022 vil forme sig. Vi ser prisstigninger på det meste, inkl. de produkter vi forhåbentlig skal sælge i det kommende år. Forbrugertilliden har været nedadgående de sidste par måneder, fortsætter den tendens? Vi forventer, at leveringerne bliver lige så kaotiske i 2022, men nu ved vi, at vi ikke skal love noget og vores kunder har også forståelse for det. Fortsætter interessen for golf? Det tror vi. Vi tror faktisk på endnu flere golfspillere og endnu flere spillede runder. Nu skal sneen, frosten og regnen bare lige stilne lidt af, så vi alle kan komme i gang med vores elskede golf igen.

Godt nytår til alle i golf-Danmark