Golf Expertens nytårstale - 2020

Skrevet af Golf Experten

Sikke et år! 
2020 bliver på rigtigt mange parametre et år, som vil blive husket mange år ud i fremtiden. Siden starten af marts måned har covid-19 for alvor ændret måden vi lever på, og det vil helt sikkert også være tilfældet i 2021. I 2020 alle har været udfordret...  - også vores alles store passion, golf. 

Da Mette Frederiksen havde været på talerstolen onsdag d. 11. marts, havde vi alle set frem til en snarlig sæsonstart i golfbranchen. Bølgerne gik højt på Facebook-fora og golf.dk, da Dansk Golf Union anbefalede at golfklubberne lukkede alt ned. Vandene blev skilt ca. 50/50, og alt imens ingen vidste hvornår man igen kunne spille golf, så forsvandt vores kunder - naturligvis. Eller det vil sige; vi løb relativt hurtigt tør for træningsnet til hjemmebrug, men derudover var aktiviteten meget lille. 

Vores kunder

Da Dansk Golf Union langsomt ændrede sine anbefalinger, fik vi vores kunder tilbage. Også nogle som vi ikke havde set i mange år. Og nogle helt nye kunder. Ja, interessen for golf steg pludseligt voldsomt i takt med at der åbnede op for golf - forårsvejret var fint og golf viste sig at være en hobby, som kunne udøves sikkert og trygt. Mange indendørsaktiviter var lukket ned, og behovet for fysisk aktivitet kombineret med frisk luft, fik rigtigt mange til at kigge mod golf for første gang - eller igen efter at have været stoppet. Dansk Golf Union annoncerede for nyligt nye medlemstal og det er en flot vækst, som endda samtidig ikke indeholder alle nyebegyndere som endnu ikke har tegnet sit første fuldstidsmedlemsskab. Antallet af spillede golfrunder er vækstet med mere end 40 %, hvilket er et procenttal som understøtter den markante vækst i trafik vi har set i vores butikker og på webshoppen. 

Og imens har Sverige fået ca. 11 % nye spillere og Norge 14 %. Ja, interessen for golf i Skandinavien er i den grad eksploderet. 

Leverandørerne

De danske detailhandlere i golfudstyr og beklædning er meget afhængige af udenlandske aktører. Mange af de største udstyrsleverandører, som f.eks. PING, Mizuno, TaylorMade, Callaway, Wilson og Titleist har til huse i UK, som bekendt gik endnu mere i lockdown end vi gjorde i Danmark. I UK satte de produktionen af komponenter i bero og fokuserede på eksisterende lager. Da interessen samtidig steg voldsomt i Skandinavien, var det eksisterende lager ikke tilstrækkeligt. Slet ikke da golfbanerne rundt om i Europa også åbnede op. Situationen blev at vores kontaktpersoner hos leverandørerne blot kunne slå ud med armene i afmagt efter at have ringet til en mere eller mindre tom fabrik i UK. Blandt andet derfor oplevede vi længere leveringstider end normalt.  

For fakta er, at selvom vi i Golf Experten har haft voldsomt travlt, så ville vi måske kunne have solgt endnu flere varer, hvis vi blot kunne skaffe dem hjem. Vores netværk er stort, og på et tidspunkt kunne vi kun finde ET sølle dame-pakkesæt efter kontakt til alle potentielle leverandører i Europa. Med andre ord; der var fart på alle steder. 

Travlhed med ydmyge smil

Vi er meget glade men også ydmyge om den travlhed som den pludselig store interesse for golf har givet. Den var jo ikke kalkuleret, og vi kunne have været i en situation med længere nedlukning, totalt udgangsforbud eller lign., som vi har set i flere andre lande. Vi har i det henseende været heldige, men heldige på en ganske forfærdelig baggrund. Så vi er taknemmelige og ydmyge om situationen og har gearet bemandningen op i flere butikker, så vi er 100 % parate til at tage imod vores kunder igen i 2021. 

2021 - et kig i krystalkuglen

Hvad bringer 2021? Det er meget svært at forudsige. I skrivende stund er vores butikker lukket ned - i første omgang frem til d. 17. januar 2021, men forlænges det? Kommer der flere lukkeperioder? 
Hvilken betydning får Brexit? Både for vores samhandel, men også for de danske kunder i engelske webshops. Leveringer fra Asien - både direkte og til vores leverandører - er allerede nu problematiske og dyrere end tidligere; hvad betyder det for vores sortiment og lagerkapacitet? Har vi set toppen af covid-19? Det håber vi naturligvis, men kan indledningen på sæsonen blive kaotisk som i 2020? 

Og fremfor alt - toppede interessen for golf også i 2020? Det tror og håber vi til gengæld ikke. Vi håber naturligvis, at golfklubberne vil tage sig godt af alle de nye og tilbagevendte medlemmer, som er kommet til i løbet af 2020. Vi håber også at rygterne om dét golf kan vil sprede sig til venner, familie og bekendte, så vi ser endnu en medlemsfremgang. Vi håber at alle baner vækster i antallet af spillede runder. 

Imens vil vi kæmpe for at have top-klar bemandning i alle butikker og på vores webshop. Vi vil forsøge at inspirere jer alle med spændende nyheder, flotte tøjkollektioner og løbende gode tilbud. Vi vil igen custom fitte golfsæt, rådgive om el-vogne, finde den rigtige bold til dit golfsving og den korrekte sko til din fod. Vi vil i bund og grund gerne hjælpe til, så dit golfspil bliver bedre og sjovere. 

Håber vi ses igen i 2021 til en fremragende golfsæson. 

Med venlig hilsen
alle i Golf Experten