Udstyrsguide til nye golfspillere

Skrevet af Golf Experten

Tillykke, du har besluttet dig for at prøve kræfter med verdens bedste spil.

Som nybegynder er der en masse nye regler og begreber at forholde sig til, og derudover har du brug for en masse udstyr. Som nybegynder kan det være svært at navigere rundt i golfens verden, da der findes massevis af forskelligt golfudstyr. Det er overvældende hvad man som ny skal tage stilling til for at kunne spille golf.

Men inden du bliver helt forpustet, skal du læse resten af denne artikel. Vi vil gøre det lettere for dig at komme i gang med at spille golf, ved at give dig tips til at vælge det rigtige udstyr du har brug for som begynder.

 
JERN & KØLLER

Jern og køller er selvfølgelig et must for at kunne spille golf. Her kan du hurtigt bruge mange penge, alt efter hvad du er til. Der findes udstyr i alle prisklasser, og det vigtigste er et pålideligt sæt så du kan komme ud på banen og begynde at spille og blive bedre.

Alt efter hvor ambitiøs du er som ny, har du overordnet to valgmuligheder. Du kan enten starte med købe et begyndersæt eller gå direkte efter nogle specifikke jern som er til spillere med højt handicap.

Et begyndersæt er et rigtig godt sted at starte. Her får du et komplet sæt, med alt det du skal bruge til at starte på banen, til en billig pris. Et begyndersæt er ofte designet til at hjælpe med at få bolden i luften og er mere tilgivende, hvis slaget ikke sidder lige i skabet fra start af. Prisen på et begyndersæt kan variere lidt alt efter om det er med grafitskafter eller stålskafter. Grafitskafter er lidt dyrere end stålskafter, men skafter af grafit er lettere end skafter af stål. Det er især seniorer, kvinder og spillere med en langsom svinghastighed som har gavn af grafitskafter.  Spillere som ikke har problemer med svinghastigheden kan spille med stålskafter. Alle køller (drivere, woods og hybrider) kommer i dag med grafitskafter.

Her på siden finder du forskellige begyndersæt, fra MacGregor og Wilson. Det er forskelligt hvor mange jern og køller som et begyndersæt kommer med, dog maksimalt 14, da dette er maksimum for hvad du må have i din bag. Som nybegynder behøver du nødvendigvis ikke 14 fra dag ét.

Hvis du køber et begyndersæt hos os og bliver så bidt af golf, at du gerne vil opgradere dit sæt, så kom ind til os indenfor 12 måneder efter du har købt begyndersættet og du vil modtage en vurdering på jern + køller som du får i rabat ved køb af nyt sæt. Du beholder din putter og bag. Dette gælder hvis du er medlem af vores Fordelsklub.

Hvis du allerede ved at golf skal være din hobby resten af livet, kan det være en god ide at kigge på et jernsæt til middel/høj handicappet spillere. Jern i denne kategori vil ofte kunne passe til dit spil i længere tid end et begyndersæt. Det kan være en god ide at komme forbi en af vores butikker og blive fittet til et sæt. Alle golfspillere kan få gavn af en fitting. Det handler især om, hvilket skaft du som ny har brug for. Du kan se vores store udvalg af jernsæt her

Hvis du har valgt at gå med et jernsæt og ikke et begyndersæt, skal du også kigge efter en driver, putter og eventuelt en eller to hybridkøller samt en bag til at have det hele i. Alt du køber behøver ikke være fra samme mærke (et jernsæt er samme mærke), men den driver du køber kan sagtens være fra et helt andet mærke end dine jern. Det vigtigste ved køb af driver er, at den passer til din svinghastighed. Dvs. at skaftet skal passe til dig. Mange køller har i dag en masse teknologi, der skal hjælpe spilleren med at få mere højde på slagene, mere længde, mere fart i køllehovedet og hjælpe med at du slår mere lige.


PUTTER

Det måske vigtigste i bag’en er putteren. Du har måske hørt udtrykket ”Driving is funny, but putting is money”. Putteren er den vi bruger mest på en golfrunde og en vigtig faktor til at komme ned i handicap. Ligesom alt andet golfudstyr findes der massevis af forskellige puttere. De findes i alverdens former og størrelser. De mest normale længder på en putter er 33”, 34” og 35”.

Groft sagt kan du vælge mellem en blade-putter eller mallet-putter. Blade er den klassisk model som er flad hvor mallet altid er større end en blade.

Blade-puttere er ofte meget mere simpel i deres design som tiltaler den mere traditionelle spiller. Blade-putteren passer bedre til spillere som har en bue i deres putte sving fordi det meste af vægten er i tåen af putteren. Mallet-puttere er ofte kendt for at have mere stabilitet og et større sweetspot. Det kan være fordelagtigt for spillere, der kæmper med at ramme bolden i center hver gang. Mallet-puttere kan hjælpe dig med at sigte ved at have den store falde, som ofte har en sigtelinje der hjælper dine øjne.

Udstyrsproducenterne benytter i dag en lang række forskellige materialer i selve slagfladen. Det er det, som kaldes for insert. Det får slagfalden til at kan føles både hård eller blød når bolden rammes. I sidste ende er det op til den enkelte golfspiller at beslutte, hvad man synes bedst om. Derfor anbefaler vi at du besøger en af vores butikker og prøver de forskellige puttere og samtidig kan du få kyndig vejledning til valg af din nye putter. Du kan finde vores udvalg af puttere her


BOLD

Golfbolden er den det hele handler om. Som begynder skal du ikke gå ud og købe de dyreste golfbolde fra dag et. Det giver dig ingen fordel at købe de dyreste bolde, da du ikke er dygtigt nok til at få en fordel fra boldens egenskaber. Det vigtigste er at finde en bold som passer til din svinghastighed - og spille med samme type bold hele tiden. Det kan du læse mere om her. Du kan få masser af gode bolde til under 250,- for en kasse med 12 bolde.

Som ny golfer kan en blød bold være god, da det er nemmere for spillere med lavere svinghastighed at få bolden i luften. De bløde bolde giver også en god føling omkring greens. Hvis du ikke har problemer med at få bolden i luften, men ikke får så meget længde på, kan du med fordel vælge en distance bold, som er med til at give mere længde på bolden.

Det kan sagtens være du skal prøve nogle forskellige bolde, for at finde den som passer bedst til dig. Efter du har fundet en bold, er det vigtigt at du holder dig til den bold. Det vil gøre dit spil mere stabilt, da boldene har forskellige egenskaber. Se vores udvalg af bolde her.