Udstyrsguide - Bags og Vogne

Skrevet af Golf Experten

Næste afsnit i vores udstyrsguide til nye golfspillere handler denne gang om bags og vogne.
 Der findes mange forskellige bags og vogne, derfor skal denne blog hjælpe dig ift. hvilke tanker du skal gøre dig, inden du vælger din nye bag og vogn. 

 

BAGS

Din bag er vigtigt. Det er den du skal have alt dit udstyr i som f.eks. tøj, jern og køller. Her er det lige meget hvilket handicap du har eller hvor lang tid du har spillet golf. Du kan vælge mellem en bærebag og en vognbag, det er helt op til dine præferencer hvilken du er til. 

Bærebag

Bærebags bliver også kaldet standbag, og er til dig som gerne vil bære dit udstyr eller have en bag som er meget let. De er ofte mindre og lettere end vognbags. Bærebags har for det meste en dobbeltsele, så du bærer den som en rygsæk. Når du skal slå dit slag, stiller du bag’en ned og dens ben slår automatisk ud, heraf navnet standbag. Så har du altid nem adgang til dit udstyr og det er nemt at tage bag’en med ud i roughen eller hvor du har slået bolden hen. Nogen standbags har en velcrostrip, så du kan låse benene og den nemt kan bruges på en vogn. Det kan ligeledes være en god ide at kigge efter om bag’en er vandtæt. 

Der er forskellige ting du bør overveje når du vælger en bærebag. Størrelsen er vigtigt, hvor mange rum bag’en har og om du kan have det du gerne vil have med på golfrunden. Det kan godt være du er nødt til at begrænse dig, så den ikke kommer til at veje alt for meget. Vægt betyder også rigtig meget for en bærebag. De fleste bærebags har i dag en vægt på mellem 2-2,5 kg. Du kan dog godt finde nogen som vejer under 2kg. Bæreselen er vigtig fordi bag’en skal være behagelig at have på, når du går med den på golfbanen. Du kommer til at gå længe og mange kilometer med den på ryggen og vægten skal gerne være lige fordelt så du ikke får ondt i ryggen eller skulderne. Du finder vores udvalg af bærebags her.   

Vognbag

En vognbag er noget større end en bærebag og er beregnet til at stå på en vogn. De vejer typisk mere end bærebags. De har til gengæld meget plads, så du altid kan have alt med, som du behøver på golfrunden. Du har plads nok til en masse tøj, mad, bolde, tees etc. Vognbags har også ofte en særlig lomme til paraplyen eller holder til putteren. Mange vognbags fås i dag med en top som har 14 rums inddeling, som betyder at hvert jern og kølle har dets eget adskilte rum, så du altid har styr på opdelingen og at de ikke vikler sig sammen nede i bag'en. 

Når du kigger på vognbag, behøver du ikke tænke så meget på vægten, da den skal stå på en vogn. Her betyder det mere hvor praktisk bag’en er i forhold til antal af rum og om den f.eks. har gode håndtag til når den skal ind og ud af bilen. Desuden kan mange vognbags købes som vandtætte, som nok er en god ide med det danske vejr in mente. Se alle vores vognbags her.


VOGN

Når du skal vælge en vogn, er der flere ting du skal overveje. Skal det være en du skubber eller skal den kunne køre selv. EL-vogne bliver mere og mere populære, men de koster også lidt mere end almindelige skubbevogne. 

Hvis det skal være en skubbevogn, skal du tage stilling til om den skal have 3 eller 4 hjul. Vogne med 3 hjul er de mest simple og kan også være nemmere at manøvrere rundt, mens dem med 4 hjul er de mest stabile. Du behøver ikke tænke på at mærket på din bag og vogn skal passe sammen. De fleste bags kan bruges på de fleste vogne. Se vores skubbevogne her.

En el-vogn er for dig, som ikke ønsker at bruge unødvendige kræfter på at skubbe din vogn. El-vognen hjælper til og er nem at skubbe op ad bakker, og mange modeller har tilmed et særligt bremsesystem som sikre, at vognen ikke stikker af ned ad bakke. Der findes også el-vogne som har indbygget gps så du altid har længden til green når du går med din vogn. Du kan også få en el-vogn med fjernbetjening så du slet ikke skal skubbe. Med en El-vogn er du sikker på at have kræfter til hele runden. Du finder alle vores el-vogne her

Det er også en god ide at tænke over, hvor kompakt den skal være når du slår vognen sammen. Det har betydning når du skal have dit golfgrej med i bilen. Hvis du ikke har særlig meget bagagerumsplads, er det en god ide med en kompakt vogn. Du skal også tænke på hvor nem vognen er at slå sammen. Skal det kunne gøres med et klik eller skal du bruge flere.

Når du har valgt en vogn, kan du købe alverdens tilbehør til denne vogn. Der findes udstyr som sæder, paraplyholder (til når den er slået ud), vinterluffer, flaskeholder, holder til scorekort, mobilholder osv. du finder alt tilbehør til her.