Udstyrsguide - Tøj, Sko og Småting

Sidste afsnit i vores udstyrsguide til nye golfspillere handler denne gang om tøj, sko og alle de småting der er gode at have i bag'en. Denne blog hjælpe dig ift. tøj, sko og handsker samt hvad der er godt, at have i bag'en som nybegynder.  

TØJ

Først og fremmest kan du sagtens spille golf i almindeligt fritidstøj. Der kan dog være klubber som har en dresscode. Det kan være meget forskelligt fra klub til klub hvad den er og hvor meget de overholder den. Oftest skal du holde dig fra hullede jeans, badeshorts, tanktops (hvis du er en mand) og arbejdstøj. Hvis du er i tvivl, kan du på de fleste klubbers hjemmeside finde information om dresscode.

Du kan være sikker på at du må have lov til at spille på de fleste golfbaner hvis du har en golfpolo og et par pæne bukser eller shorts. Det meste golftøj kan du sagtens bruges i andre sammenhæng og ikke kun på golfbanen. Det er designet til at have god bevægelighed og det skal være rart at have på i mange timer.

Hvis du forventer at spille om vinteren i køligere vejr og måske også i regnvejr, kan det være en rigtig god ide at investere i en golfjakke, regntøj etc. Det er oftest af noget let materiale, så det er rart at have på når det regner eller er koldt. Det kan du også bruge udenfor banen. Du finder alt vores golftøj her.

 

SKO

Sko er endnu en vigtig del af dit golfspil. Du kan hurtigt komme til at gå 10 kilometer i løbet af en golfrunde og det er derfor fundamentalt, at dit fodtøj sidder godt og er komfortabelt at have på. Når du skal vælge golfsko, kan du vælge hvorvidt de skal være med eller uden spikes. Den største forskel på spikes og spikeless er under sålen, hvor spikes hjælper med stabiliteten og giver dig et rigtig godt greb på underlaget. Spikeless sko har oftest en masse små gummi spikes under hele sålen. Den største forskel på skoene med eller uden spikes, ser du i vådt vejr, hvor sko med spikes har et meget bedre greb end dem uden.

Spikeless bliver mere og mere populært, fordi skoen kan bruges hele dagen. Du kan tage den på hjemmefra og beholde den på, hvis du skal noget efter en tur på golfbanen. Men i sidste ende kommer valget mellem spikes og spikeless an på personlig præference. Men det er rigtig vigtigt at pasformen er korrekt og at de er behagelige. Det kan også være en god ide at skaffe sig et par som er vandtætte. Se vore skoudvalg her.

Hvis du er medlem af Golf Expertens fordelsklub, er der 14 dags ombytningsret på sko – også efter du har prøvet dem på banen.

 

HANDSKER

Når du starter med at spille, skal du bruge en handske. Grunden til at golfspillere bruger en handske er for at få en godt greb om køllen, uden at klemme så hårdt på grebet, at du mister evnen til at lave et godt sving. Når grebet er glat, har man en tendens til at spænde mere i hænderne og armene, hvilket ikke er godt for dit sving. Det er vigtigt at finde den rigtige størrelse på handsken. Den skal gerne sidde lidt stramt.

En anden ting du skal huske på er, at du som højrehåndede golfspiller bærer handsken på venstre hånd og venstrehåndede spillere bærer handsken på højre hånd. Hvis man ofte spiller i fugtigt vejr, kan man med fordel købe et par regnhandsker. 

 
SMÅTING TIL BAG’EN

Til sidst er der en masse ekstra ting, som er essentielt at have i bag’en. Det er de ting, som du måske ikke har tænkt på inden du skal ud og spille.

Tees er dem som bliver brugt hver gang du slår ud på et hul. De løfter bolden lidt eller meget op, for at få det perfekt træf på bolden. Du kan vælge mellem tees af træ eller plastic. De kommer i mange forskellige størrelser, så der skal du prøve dig lidt frem, for at finde ud af hvilke der passer bedst til dig. 

Som nybegynder er det godt at have en scoretæller. Så kan du tælle hver gang du har taget et slag. Det kan godt være lidt svært at huske på alle ens slag som nybegynder, derfor er en scoretæller rigtig god.

Det er også en god ide at skaffe sig en blyant. Så kan du altid holde styr på din og dine spillemakkeres score efter hvert hul. 

Pitchfork skal bruges på green, når du skal rette nedslagsmærker. Derfor er det godt at have en pitchfork i lommen på hver runde. Hvis du spiller på bløde greens, kommer der oftere nedslagsmærker end på hårde greens. Når du er på green, får du også brug for et markeringsmærke. Du må nemlig, når bolden er på green, markere din bold og tage den op for at gøre den ren eller flytte så stregen på bolden passer med puttelinjen til hullet. Det kan også være du ligger tættere på hullet end din makker og så skal den markeres, så han/hun kan putte forbi uden at rammen din bold. Du kan købe en samlet pakke med lidt tees, scoretæller, blyant, pichfork og markeringsmærke her. 

Du nyder også godt af at få en regelbog i bag’en. Så kan du altid tjekke hvor du skal droppe eller hvordan det nu lige er i forhold til bunkeren og vandhazarden.

En ting som ofte bliver overset eller glemt, når du er ny, er et håndklæde. Håndklædet bliver brugt til at tørre dine hænder af, hvis de er våde. Det bruges også til at tørre køllehovedet, da det godt kan blive beskidt efter et slag i græsset. Hvis det er rigtigt varmt, kan håndklædet også bruges til at tørre sved væk med. I så fald vil det være en god ide med to håndklæder. Apropos varmt vejr, så kan en lille tube solcreme være en rigtig god ide til din bag. Så behøver du ikke være bange for at komme hjem med lidt brændte ører eller røde arme.

Det er vigtigt du husker at spise og drikke når du spiller golf. Det foregår over lang tid, så derfor er det ekstra vigtigt at tanke op mens du er på banen. De fleste bags har plads til en drikkedunk, så det vil også være en god investering, så du ikke skal købe en flaske vand hver gang du skal ud og spille.

Det sidste du kan få brug for, er en paraply. Vi må desværre erkende at vejret ikke altid er tiptop i Danmark, så du kommer sikkert ud for at det begynder at regne på din runde og der er ikke noget værre end at stå længst væk fra alting når himlen åbner sig. Derfor er det vigtigt med en paraply, så du og dit udstyr ikke behøver blive vådt.  

Vi håber at dette har hjulpet dig og gjort det lidt mere overskueligt hvad man som ny golfer har brug for. Har du nogen spørgsmål eller brug for mere vejledning er du altid velkommen til at kontakte os eller besøge os i en af vores butikker.